89658.jpg

Bokcirkelmaterial för Värt att veta ute nu!

11.04.2024 kl. 15:00
I april lanserar Svenska litteratursällskapet (SLS) den populärvetenskapliga serien Värt att veta. Vi har tagit fram bokcirkelmaterial för böckerna.

En bok, ett tema, alltid kring 60 sidor. Värt att veta är forskningsbaserad kunskap i ett tilltalande format för en bred publik. Till seriens två första böcker, Kvantdatorer och Mardrömmar har vi skapat bokcirkelmaterial.

    

Genom bokcirkelmaterialet vill vi uppmuntra till gemenskap och möten för fortsatt diskussion kring innehållet i Värt att veta-böckerna.

– Att ta till sig kunskap är bra men att ytterligare samlas för att diskutera i gemenskap med andra ger en till dimension. Delad kunskap ger bildning, säger Anna-Karin Öhman, rektor för SFV:s studiecentral och ansvarig för fri bildning på SFV.

Bokcirkelmaterialet består av en hälsning från författaren och diskussionsfrågor. 

– Cirkeln ger struktur till läsandet, och kan ibland vara det avgörande för att få till själva läsningen. Vi hoppas att diskussionsfrågorna från författarna tillför djup och eftertanke.

Anmäl din bokcirkel till oss – få böcker kostnadsfritt

För att få del av bokcirkelmaterialet ska du anmäla din bokcirkel till oss via formuläret på webben. Värt att veta hör till Läs med vännerna-kampanjen, så kryssa för det alternativet!

Vi har ett antal Värt att veta-böcker som vi kostnadsfritt delar ut till intresserade bokcirklar. Meddela då du anmäler din bokcirkel till oss i formuläret vilken bok och hur många exemplar din bokcirkel vill ha. Vi delar ut böcker så långt lagret räcker. 

Till Läs med vännerna-konceptet