SFV-huset G18

I SFV-huset G18 i centrum av Helsingfors hittar du organisationer som arbetar med bildning och kultur, främst på svenska. Organisationerna ordnar flera av sina egna föreläsningar och tillställningar i huset.

Finlandssvenska organisationer och föreningar kan kostnadsfritt utnyttja möteslokalen, rum 101, i SFV-huset G18. Medlemsorganisationerna i Förbundsarenan har också möjlighet att kostnadsfritt ordna evenemang i festsalen G18 dagtid måndag till onsdag.

Boka här

Vill du ordna en privat fest? Den kommersiella uthyrningen av festsalen G18 sköts av restaurang Pjazza (ballroom@pjazza.fi). Du kan hyra festsalen torsdag, fredag och lördag. 


I SFV-huset G18 verkar


Tillgänglighet i SFV-huset G18

Den tillgängliga ingången till huset nås via innergården.

Till innegården kommer man genom metallporten vid Georgsgatan 16. Porten är vanligtvis stängd, men dörren i porten är olåst vardagar kl. 7–17. Dörröppningen i porten är inte tillgänglig, och därför behövs hjälp av en ledsagare eller av vaktmästaren, 050 366 6436. Man öppnar porten genom att kliva in genom dörren i porten och dra regeln åt sidan.

Följ de blåa skyltarna med en rullstol till glasdörrarna. Innanför dörrarna finns en hiss.      

Det finns två tillgängliga toaletter. En på tredje våningen, och en på första våningen vid restaurang Pjazza. Dörren till Pjazza är stängd dagtid, så i första hand används toaletten på tredje våningen. 

Till festsalen i andra våningen kommer man med hiss. I festsalen finns en induktionsslinga.

Bilden visar tillgänflighetsvägen till G18 som en bildkavalkad. Först porten, sedan innergården och till sista dörren.

Tredje våningens bottenplan:
Tillgänglighetskarta för G18, våning 3


Huset på Georgsgatan 18 är ritat av arkitekt Sebastian Gripenberg och stod färdigt 1884, ursprungligen för Helsingin Suomalainen tyttökoulu (Helsingfors finska flickskola). Under åren har olika skolor verkat i huset, bland annat Bildkonstakademin åren 1984-2003, tills SFV köpte huset 2005.

SFV-huset G18 fotograferat från Bulevarden en tidig vårmorgon.

Festsalen i G18

Festsalen i SFV-huset G18, dukad med hundratals papperstulpaner som hänger ovanför borden.