78966.jpg

Konkreta förslag, stort potential!

20.09.2021 kl. 15:54
Utmaningstävlingen SFV Start! som efterlyser sociala innovationer och mångsidiga lösningar för att öka  jämlikheten i skolan går vidare. Verkstaden i Helsingfors var intensiv.

Bild och text: Tommy Pohjola

– Det var många bra förslag. Men jag ska inte i det här skedet avslöja något i innehållet, säger FSL-ordföranden Inger Damlin.

Inger Damlin, statssekreteraren vid Undervisningsministeriet Dan Koivulaakso och författaren och läraren Elina Tuomi höll anföranden i samband med SFV:s utmaningstävling Start! 

Dan Koivulaakso höll ett anförande för de tolv lagen på den två dagar långa verkstaden i Helsingfors. 

Två dagars verkstaden i Helsingfors arrangerades för att vidareutveckla idéer, förslag och koncept som sammanlagt 12 tävlingslag tagit fram. Proffs på kommunikation och framträdanden gav råd inför framträdanden och tävlingslagen fick respons för att göra presentationerna mera konkreta.

– Här är de bästa hjärnorna samlade!, hälsade Dan Koivulaakso deltagarna i sitt öppningsanförande.

Förutom att fila vidare på förslagen fick många lag tillfälle att träffas och umgås med andra deltagare men också medlemmar i det egna teamet. På grund av coronapandemin har många träffar hittills skett enbart på distans. Också ”Boot Campen” i Havs-Rastböle var delvis på distans. En del var närvarande medan andra var med via en videolänk.

Nästa steg i utmaningstävlingen sker i oktober. De sex finallagen utses i december och vinnaren i februari 2022.

Läs mera om tävlingen och tävlingslagen 


Vi publiercerar under hösten artiklar om tävlingens tema och reportage från tävlingen.