89270.jpg

Skriv en temasång för tävlingen Snälla hjältar

06.03.2024 kl. 13:47
Nu utlyser skolnätverken Haru och BRAVO! låtskrivartävlingen för Snälla hjältar. Skriver du låtar gäller det här dig!

Sång och musik förenar och skapar en känsla av samhörighet och gemenskap. Därför efterlyser skolnätverken Haru och BRAVO! nu en temasång för Snälla hjältar: en sång som väcker sångarglädjen och skapar en vi-anda i våra lågstadieskolor.  

Instruktioner  

Måste man vara proffs för att delta? Nej – vi välkomnar alla hugade låtskrivare att vara kreativa och skicka in ett bidrag. 

  • Temat är gemenskap och empati.  
  • Sången ska vara nyskriven och opublicerad. 
  • Bidraget ska bestå av noter med text och ackordsättning som pdf, samt en demoinspelning i mp3-format, som är riktgivande gällande takt och musikstil (kompbakgrund spelas in i höst).
  • Sången kan ha en eller flera upphovspersoner.

 

Tidtabell  

Tävlingen pågår 15.3–17.5.2024 och vinnarna meddelas i mitten av juni. Vinnarlåten uruppförs på Harus och BRAVO!s gemensamma läsårskickoff 12–13.9.2024 i Helsingfors och kan efter det användas fritt i skolorna i våra nätverk tillsammans med de två andra vinnarbidragen.

 Pris  

Bland de inkomna bidragen väljer juryn ut tre vinnarbidrag. Första pris är 1000 euro, andra pris 750 euro och tredje pris 500 euro.  

Juryn består av: 

  • Marina Lindholm, koordinator för skolnätverket BRAVO! 
  • Annette Jansson, koordinator för skolnätverket Haru 
  • Pasi Hiihtola, musiker, musikredaktör på YLE, känd från Sås och Kopp 
  • Linda Sundberg, barnkulturproducent på Lilla Luckan 

Rättigheter 

Vinnarlåtarna publiceras i skolnätverkens materialbanker. Upphovsrätten till prisbelönta bidrag förblir hos upphovspersonerna. SFV förbehåller ändå rätten att utan ytterligare ersättningar eller royalties fritt använda de prisbelönta bidragen inom den verksamhet skolnätverken Haru och BRAVO! bedriver. Om du är Teosto-medlem kan du meddela det i uppladdningsformuläret.

Vad är Snälla hjältar?  

Den årligen återkommande konst- och skrivtävlingen Snälla hjältar ordnas av SFV:s skolnätverk Haru och BRAVO! och riktar sig till elever i årskurserna 1–6. Det övergripande temat är empati. Klasserna har ofta läst en text och utifrån den skapat ett multimodalt verk som innehållit bildkonst, musik, text eller drama.  

En temalåt förstärker ytterligare konceptet Snälla hjältar och vikten av gemenskap, delaktighet och goda värderingar. Låtskrivartävlingen är öppen för alla.

Har du frågor om låtskrivartävlingen?  

Kontakta BRAVO!-koordinatorn Marina Lindholm 050 589 2264 marina.lindholm@sfv.fi