90198.jpg

Sommarnumret av SFV-magasinet är här

28.05.2024 kl. 09:05
Läs om Lärorikts första år, projektet SkolForsk som SFV gett bidrag till och om vad Snälla hjältar-vinnarna 2023 gjorde med sina vinstpengar. Missa inte heller artikeln med Francesca Borgonovi, hedersprofessor med stor insikt i PISA-resultaten.

SFV:s webbsajt Lärorikt har funnits i drygt ett år och sammanlagt 20 temanummer har publicerats. Vad säger läsarna om innehållet och hur ser framtiden ut? Vi har intervjuat Niklas Wahlström, ansvarig utgivare, och Malin Wikström som är producent för sajten.

Den välmående skolan-nätverket hade sin avslutande träff i maj. Nätverkets fokus har varit välbefinnande för hela skolan: elever, lärare, skolpersonal. Vi var på plats för att höra vad deltagarna fått med sig från träffarna. 
– Konceptet med föreläsningar blan­dat med diskussion är mycket bra. Man får inspiration, och utbyter erfaren­heter mellan skolorna. Det ger idéer som sedan diskuteras och kan införas i den egna skolan, sade Herman Norrgrann, matematik- och fysiklärare i Katedralskolan i Åbo. 

Sammanlagt fem Snälla hjältar-vinnare 2023 fick en vinstpeng på 500 euro var. Klasserna fick använda summan till en gemensam upplevelse eller till ett inköp till klassen. Eleverna har bland annat varit på discobowling, utfärder och besökt en inomhusaktivitetspark. En klass bestämde sig för att donera en del av summan till organsiationen Project Liv som stöder långtidssjuka barn. 

Mottagaren av Folkbildningspriset, Pär Stenbäck, berättade i sitt tacktal på SFV:s utdelningsfest i april om sin relation till John Österholm, mannen som instiftade Folkbildningspriset. Vi publicerade talet i tidningen. 

Missa inte heller Björn Wikströms och Gustaf Widéns kolumner, eller Axel Åhmans kåseri!

Läs SFV-magasinet digitalt här