Föreningsfältet på Wikipedia

15 november 2022 kl. 13.00 – 16.00

Vad hittar man om man googlar din förening? Ger sökresultaten rätt bild av er verksamhet? Styr sökresultaten genom att lära dig förstå och använda Wikipedia – och skapa en egen Wikipedia-sida till föreningen. 

Verksamheten inom tredje sektorn är gynnar både enskilda individer och samhället i stort. Därför är det viktigt att nå ut och berätta om verksamheten – vad man gör och varför man finns.

SFV och Bildningsalliansen ordnar en gemensam utbildning med målet att synliggöra föreningslivet och den fria bildningen på Wikipedia.

Hur skapar man innehåll till Wikipedia? Hurdan fakta ska man presentera, hur ska tonläget vara, vad ska man undvika och hur håller man informationen korrekt och aktuell även i framtiden? Utbildningen tar fasta på dessa frågor och förklarar Wikipedia-tjänstens logik.

Målgrupp: Utbildningen är för föreningar, förbund och aktörer inom fria bildningen men även för intresserade privatpersoner.

Utbildningen består av två delar och förverkligas i Österbotten och Nyland.

Del 1

15.11 kl. 13–16 gemensam förberedande del för alla (på nätet)

Del 2

29.11 kl. 13–16 Skrivarstuga i Vasa
eller
30.11 kl. 13–16 Skrivarstuga i Helsingfors

Kursen arrangeras tillsammans med Projekt Fredrika som jobbar för att förbättra tillgången på täckande och korrekt information om det svenska i Finland på Wikipedia.

Kontaktperson: Anna-Karin Öhman, anna-karin.ohman@sfv.fi

Evenemanget är gratis men kräver förhandsanmälan.

Jag vill anmäla mig till utbildningen


Plats
Nätet och Vasa/Helsingfors