Nobelfestivalen – Selma Lagerlöf

30 oktober 2024 kl. 18.00 – 20.00

Under Nobelfestivalen får vi tal del av två samtida författares nyskrivna svarstexter, inspirerade av en kvinnlig nobelförfattare. Kvällarna kompletteras med diskussioner och analys. 

Den första festivalen fokuserar på den första kvinnliga nobelpristagaren i litteratur, Selma Lagerlöf. Vi får en introduktion till hennes författarskap av Ebba Witt-Brattström samt höra nyskrivna texter av Malin Kivelä och Jorunn Lavonius. Texterna framförs av skådespelarna Cecilia Paul och Johanna af Schultén.
Carl Alm
står för regin.

Malin Kivelä har skrivit romaner, barnböcker och dramatik samt organiserat och medverkat i performancer. Hon har studerat journalistik, skådespelararbete och kundaliniyoga.

Jorunn Lavonius är poet, kritiker och journalist. Hon är utbildad vid Biskops Arnö och Skurups folkhögskola och har skrivit för bland annat Hufvudstadsbladet, Tidskriften Kritiker och Tidskriften Ordkonst. År 2022 vann hon andra pris i Arvid Mörne-tävlingen.

Ebba Witt-Brattström är en flerfaldigt belönad svensk författare och professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet. Hon har skrivit en rad litteraturhistoriska böcker, bland annat om Moa Martinson och Edith Södergran

Evenemanget är gratis med principen "betala vad du vill och kan". 

Nobelfestivalen är ett samarbete med Klockriketeatern, som även producerar evenemangen.

På bilderna konstverk av Raija Jokinen.

Anmäl dig här


Plats
SFV-huset G18, Festsalen
Georgsgatan 18
00120 Helsingfors