Talar du afasi?

03 oktober 2024 kl. 14.00 – 18.00

För dig som bemöter personer med afasi ordnar SFV en utbildning i stödd diskussion, SCA. Metoden härstammar från Kanada och står för Supported Conversation for Adults with Aphasia. Under utbildningen lär du dig att bemöta en person som har afasi och diskutera på ett sätt som gör denna mer delaktig. Som utbildare fungerar talterapeuten och SCA-utbildaren Victoria Mankki.

Utbildningen består av mycket praktiska övningar varvat med information och teori. Du behöver varken ha tidigare kunskap om afasi eller erfarenhet av att kommunicera med personer som har afasi.

Målet är att du ska lära dig använda tekniker som underlättar diskussionen med en person som har afasi.

Efter utbildningen kan du bland annat:

  • bemöta en person med afasi respektfullt
  • hjälpa en person med afasi att få fram sitt budskap
  • göra din kommunikation så tydlig som möjligt till exempel med hjälp av gester
  • använda dig av enkla hjälpmedel som bilder, papper och penna.

Välkommen med! Anmäl dig nu – de tjugo första ryms med.

Jag vill anmäla mig till utbildningen

Anmäl dig senast 1.10.2024. Meddela i samband med anmälan eventuella allergier och specialdieter. Skriv gärna i meddelandefältet om det är något du funderar på eller kontakta Anna-Karin Öhman, 050 342 1890, anna-karin.ohman@sfv.fi.

Utbildningen finansieras genom Stroke- och afasifonden inom SFV vars syfte är att sprida kunskap om stroke och afasi främst på svenska.

För oss är hållbarhet viktigt. När du anmäler dig till en utbildning räknar vi med att du deltar. Får du skäligt förhinder – avboka i god tid så att någon annan kan delta i stället. På så sätt bär vi ett socialt och ekonomiskt ansvar, och arbetar för ekologisk hållbarhet tillsammans. 

Vi vill att alla ska kunna delta på lika villkor. Om du ur tillgänglighetssynvinkel behöver specialarrangemang, skriv det i meddelanderutan när du anmäler dig eller kontakta oss. 

Vi förbehåller oss rätten till ändringar. 


Plats
SFV huset G18
Georgsgatan 18
00120 Helsingfors