Arkivera mera

24 april 2024 kl. 13.00 – 16.00

Försöker du få ordning på kaoset av gamla artiklar, bilder och sidor? 

SFV och Förbundsarenan ordnar en digital utbildning i arkiveringens grunder där du lär dig hur du på bästa sätt kan spara innehåll för framtiden.

Under utbildningen går Lena Karhu från Svenska centralarkivet igenom grundläggande frågor och lagstiftning som du behöver veta när du arkiverar. Caroline Mård från SÖU delar med sig av erfarenheter om hur de gjort för att kunna hitta i ett stort arkiv men också om saker hon önskar de kunde göra bättre. På plats finns också Kim Malmberg, tidskriftsombud vid Förbundsarenan.

Genom att delta i den digitala utbildningen får du praktiska råd och möjligheten att diskutera och byta erfarenheter med andra. 

Kursen riktar sig till dig som arbetar med tidskrifter eller ansvarar för arkiveringen i föreningen. 

Välkommen med! 

Jag vill anmäla mig till utbildningen

Har du frågor? Kontakta Amy Jägerskiöld 050 395 5900, amy.jagerskiold@sfv.fi.

Utbildningen ordnas i samarbete med Förbundsarenan. Vi förbehåller oss rätten till ändringar. 

För oss är hållbarhet viktigt. När du anmäler dig till en utbildning räknar vi med att du deltar. Får du skäligt förhinder – avboka i god tid så att någon annan kan delta i stället. På så sätt bär vi ett socialt och ekonomiskt ansvar, och arbetar för ekologisk hållbarhet tillsammans. 

Vi vill att alla ska kunna delta på lika villkor. Om du ur tillgänglighetssynvinkel behöver specialarrangemang, skriv det i meddelanderutan när du anmäler dig eller kontakta oss. 


Plats
Nätet