SFV:s kursverksamhet

Biografiafton med Pia Heikkilä

25 Januari 2018, 17:30 - 20:00

Som finlandssvensk författare i mitten av 1900-talet sticker Anna Bondestam (1907-1995) ut. Hon kommer från arbetarklassen, är österbottning, aktiv socialdemokrat och kvinna – i en tid då de flesta finlandssvenska författare har en helt annan social bakgrund. Bondestam skriver epik och skildrar bygdernas människor under en period då modernism och självspegling var i ropet.

Utåt sett går det bra för Anna Bondestam; hennes böcker trycks i stora upplagor, recensenterna är förtjusta och hon prisbelönas. Ändå känner hon sig som att hon inte passar in, att hon inte hittar en roll som överensstämmer med hennes ambitioner och mål. 

Fem bitar bildar stommen för bilden som ÅU:s nyhetschef Pia Heikkilä tecknar av Anna Bondestam: hennes lyskraftiga föräldrar, banden till Jakobstad, uppväxten inom socialdemokratin, den intellektuella läggningen och klassresan. Slutresultatet blir en livsberättelse som fascinerar, trots att Bondestams liv ytligt sett saknar spektakulära skeenden eller färgstark dramatik.

Litterär kvällsservering. Bokförsäljning och signering.

Begränsat antal platser, klicka här för att anmäla dig.


Kontaktperson

Plats
SFV-kansliet i Åbo
Tavastgatan 30 D 33-34
20700 Åbo