Välkommen till Barnens Akademi

 

Tycker du att skolan är för lätt? Att du redan kan allt? I Barnens Akademi får du chansen att lära dig mera, och träffa andra likasinnade.

Under fem lördagar får du bekanta dig med akademisk forskning och delta i olika vetenskapliga experiment. "Snö och vinter" och "Smakskolan" är teman för två av träffarna.

Verkstäderna är svenskspråkiga och riktar sig till dig som är i åldern 7-12. 

Vi kommer att träffas i huvudstadregionen: i Aalto-universitetet Juniors utrymmen, i Helsingfors universitets vetenskapsutbildningscenter samt i vetenskapscentret Heurekas laboratorium.

Du kan välja om du vill delta i en eller flera verkstäder. 

Verkstäderna är färdigt planderade, men vi kan inte börja innan coronapandemin har lättat och vi kan träffas fysiskt igen.

Här på webbsidan får du information om när Barnens Akademi kör igång.

Din mamma eller pappa kan anmäla dig till Barnens Akademi då vi vet när den startar.

Har du frågor? Be din mamma eller pappa kontakta Niklas Wahlström på Svenska folkskolans vänner, niklas.wahlstrom@sfv.fi, 050-548 2100. 

Barnens Akademi arrangeras av föreningen Svenska folkskolans vänner och stiftelsen Brita Maria Renlunds minne. Skolresurs – Resurscenter för matematik, naturvetenskap och teknik i skolan, administerar verkstäderna och tar emot anmälningar när Barnens Akademi startar. 

 

 

Bild: Pixabay/Victoria Borodinova