Har du tänkt på att din föreningskurs är en del av ett större bildningsarbete som ständigt pågår?

De finlandssvenska föreningarna, organisationerna och förbunden är betydelsefulla bildningsaktörer genom den verksamhet, kurser och utbildningar de arrangerar. 

Genom kampanjen Min bildning vill SFV synliggöra bredden på fri bildning i Svenskfinland. Det bildningsarbete som föreningar gör är viktigt; det stärker demokratin, kunnandet och det sociala kapitalet i samhället.

Årligen genomförs över 900 föreningskurser med närmare 19 000 deltagare i samarbete med SFV:s studiecentral. Under ett år framöver får vi besöka 24 av dessa föreningskurser. Här på sidan publiceras en artikel i månaden, på sociala medier kan du följa med kampanjen på #minbildning.

Din förening kan ansöka om statsbidrag för kurser. Läs mer och anmäl din kurs till SFV:s studiecentral här. 

 

I teaterskolan växer kreativiteten och självförtroendet 

Esbobygdens ungdomsförbund, EBUF, är bland annat känt för Finns sommarteater, som under åren lockat med många barn i teaterns värld. Intresset att delta i sommarteatern har varit så stort, att förbundet sedan några år tillbaka ordnar en populär teaterskola.
Läs mera »
29.04.2021 kl. 09:07

Spelmän lär sig stråkteknik via Youtube

Under ett år av pandemi har det hänt mycket inom föreningslivet. Verksamhet som tidigare bestått av fysiska möten har förvandlats till digitala träffar och kurser för att nå ut med utbildning och kunskap. 
Läs mera »
16.03.2021 kl. 09:30

Vänstugan i Kristinestad erbjuder kurser för alla

På Vänstugan Primula i Kristinestad dukas stora bitar nöt-, gris-, och viltkött upp på borden, tillsammans med späck, konjaksmarinerade korinter, ingefära och nejlika. Det är dags att göra julkorv!
Läs mera »
22.12.2020 kl. 08:34