Har du tänkt på att din föreningskurs är en del av ett större bildningsarbete som ständigt pågår?

De finlandssvenska föreningarna, organisationerna och förbunden är betydelsefulla bildningsaktörer genom den verksamhet, kurser och utbildningar de arrangerar. 

Genom kampanjen Min bildning vill SFV synliggöra bredden på fri bildning i Svenskfinland. Det bildningsarbete som föreningar gör är viktigt; det stärker demokratin, kunnandet och det sociala kapitalet i samhället.

Årligen genomförs över 900 föreningskurser med närmare 19 000 deltagare i samarbete med SFV:s studiecentral. Under ett år framöver får vi besöka 24 av dessa föreningskurser. Här på sidan publiceras en artikel i månaden, på sociala medier kan du följa med kampanjen på #minbildning.

Din förening kan ansöka om statsbidrag för kurser. Läs mer och anmäl din kurs till SFV:s studiecentral här. 

 

Vänstugan i Kristinestad erbjuder kurser för alla

På Vänstugan Primula i Kristinestad dukas stora bitar nöt-, gris-, och viltkött upp på borden, tillsammans med späck, konjaksmarinerade korinter, ingefära och nejlika. Det är dags att göra julkorv!
Läs mera »
22.12.2020 kl. 08:34

Upplev delad kunskap kring kakelugnen

I ett hus på Ålön i Pargas finns en 100 år gammal nedmonterad kakelugn, packad i numrerade papplådor. Under byggnadsvårdsföreningen Curatios veckolånga kurs muras kakelugnen, som tidigare stått i en byggnad vid Åbolands sjukhus, upp igen. 
Läs mera »
08.12.2020 kl. 09:27

“Alla ska våga agera i en olyckssituation”

På Helsingfors Svenska Scouters räddningskurs på Lägergården Lärkans i Noux, Esbo, har ett tiotal scouter samlats för att lära sig om räddning och första hjälpen. Fokus är på olyckor som lägerliv och scouting i värsta fall kan föra med sig. 
Läs mera »
17.11.2020 kl. 09:51