Bättre vardag genom bildning?

01 oktober 2022 kl. 12.00 – 15.00

Skriftställaren och folkbildaren Thomas Rosenberg samtalar med Bildningskrafts projektledare Jonas Ahlskog om vad bildning är och kan innebära i vår tid. Blir vardagen bättre genom bildning? Vilken roll spelar bildningen för demokratin? Och varför behövs just bildning i dagens värld, räcker det inte med enbart utbildning?

Thomas Rosenberg och Jonas Ahlskog

Diskussionen förs i anslutning till SFV:s nyutgivna antologi om bildning ”Människans allsidiga utveckling” (red Jonas Ahlskog). I den samlas filosofer, pedagoger, ekonomer, språkforskare, folkbildare och debattörer för att granska om och hur bildningsidén kan bli en avgörande kraft både för samhällelig och personlig utveckling. Antologin kan köpas vid diskussionstillfället eller beställas på boklund.fi.

Ingen förhandasnmälan. Vi bjuder på en kopp kaffe och tilltugg.


Bildningskraft är SFV:s satsning för att på finlandssvenskt håll ge en gnista till diskussionen om bildningens roll. Projektet främjar en konstruktiv dialog i det fria kunskapssökandet, som motvikt till åsiktsbubblor, populism och polarisering. Projektet samarbetar med Sitras projekt Bildning+ och med Hufvudstadsbladet.

Besök projektets hemsida på bildningskraft.sfv.fi


Plats
Kino Marilyn, Lovisa
Drottninggatan 17
07900 Lovisa