Träffa oss på Educa!

24 januari 2020 kl. 10.00 – 25 januari 2020, 17.00

Du som besöker vår monter får veta mera om SFV:s bidrag och SFV:s vistelsestipendier för undervisande personal inom utbildning och småbarnspedagogik. Du får också träffa SFV:s nye sektorsansvarige för utbildning, Niklas Wahlström

– Jag ser fram emot att träffa lärare, rektorer och annan personal från utbildningsfältet. För mig är det viktigt att upprätta en dialog och höra vilka utmaningar som är aktuella just nu. Tillsammans jobbar vi för en skola med elevens lärprocess, delaktighet och välbefinnande i fokus, säger Niklas.

Educa-mässan, det största utbildningsevenemanget i Finland, arrangeras i år för 25:e gången. Temat för Hörnans scenprogram är Hållbart lärande, och under­visningsminister Li Andersson, dekanus Fritjof Sahlström från Åbo Akademi samt professor Mirjam Kalland från Helsingfors universitet finns med bland talarna på scenen. I ett annat av huvudprogrammen diskuterar Kaj Kunnas om laganda och rätt attityd i lärarrummet.

Hållbart lärande är ett intressant tema, tycker Niklas Wahlström.

– Genom bidrag och resurser till olika utvecklingsprojekt i de finlandssvenska skolorna, vill SFV stöda individen att hitta sann kunskap som grund för en riktig världsbild, och som del av individens egen identitet. Ur detta föds viljan att arbeta för en ekologiskt, socialt och kulturellt hållbar utveckling, säger han.

Det är ingen inträdesavgift till Educa, så är du intresserad av utbildningsfrågor, utbildningsmaterial och de senaste utvecklingarna i branschen är det bara att komma.

Programmet i Hörnan hittar du på Lärarförbundets webbsida:

Hela programmet


Plats
Mässcentrum, Helsingfors
Mässplatsen 1
00520 Helsingfors