78424.jpg

Boken Mitt bottenliv till alla daghem och förskolor

11.08.2021 kl. 08:39
SFV donerar Linda Bondestams bok Mitt bottenliv till alla svenskspråkiga daghem och förskolor, samt språkbadsdaghem i Finland.

Som en del av Barn- och ungdomsstiftelsens kampanj Read Hour erbjuder SFV alla finlandssvenska daghem och förskolor, samt alla språkbadsdaghem/förskolor i Finland möjlighet att kostnadsfritt beställa boken Mitt bottenliv. Bokdonationen sker i samarbete med Förlaget M. 

Boken är en glad, ekologisk och existentiell berättelse om livet på jorden, med en axolotl i centrum. En axolotl är ett utrotningshotat djur, en salamander, som lever i en sjö i Mexico.

Daghemmen och förskolorna beställer boken själva från Förlaget M:s webbplats. Instruktioner för hur man beställer boken har skickats till samtliga daghem och förskolor den 10 augusti 2021.

Har ditt daghem eller din förskola inte fått informationen? Kontakta Niklas Wahlström, niklas.wahlstrom@sfv.fi, 050-548 2100.

I anslutning till bokdonationen arrangeras rit- och skrivtävlingen Snälla hjältar.  Man måste inte delta i tävlingen för att få boken.