Vistelsestipendier

Beijarholmen

Beijarholmsstipendiet ger, i enlighet med donatorn Birgit Ekbergs önskan, möjlighet till en sommarvistelse på Beijarholmen i Barösund, Ingå, för lärare och barnträdgårdslärare.

Beijarholmen är en fyra hektar stor ö i Barösunds yttre skärgård. På holmen finns två välutrustade stugor med kök, matrum, sovrum och var sin bastu. Stället lämpar sig ypperligt för en barnfamilj, och den ena byggnaden kan utmärkt fungera som gäststuga.

En båt ställs till förfogande för hela vistelseperioden. Av stipendiaten förutsätts vissa praktiska färdigheter i båthantering och navigation. För dem som är intresserade av skärgårdsliv är holmen ett paradis. Vistelsen är hyresfri, men stipendiaterna ansvarar själva för konsumtionskostnaderna.

Ansökningsperioden pågår hela december och vistelserna fördelas enligt följande:

  • en finlandssvensk lärare under perioden 15.5—14.7,
  • en färdigt utbildad barnträdgårdslärare under perioden 16.7—15.9.

Vistelsestipendiaterna bloggar på Beijarholmsbloggen.


Lillholmen

Lillholmsstipendiet är en sommarvistelse på Lillholmen i Västanfjärd, Kimitoön, för kulturarbetare och bibliotekarie.

Lillholmen är ett idylliskt allmogetorp beläget tre kilometer från Lammala, Västanfjärd. Lillholmen är naturskönt beläget med bilväg ända fram. Huvudbyggnaden består av två rum och kök och en vindsvåning med ett litet sovrum.

El och rinnande vatten finns. I den separata bastubyggnaden finns ett sovrum, idealiskt för gäster. Tillgång till roddbåt. Vistelsen är hyresfri, men stipendiaten ansvarar själv för alla konsumtionskostnader.

Ansökningsperioden pågår hela december och vistelserna fördelas enligt följande:

  • en kulturarbetare under perioden 15.5—14.7,
  • en bibliotekarie under perioden 16.7—15.9.

Vistelsestipendiaterna bloggar på Lillholmsbloggen.


Lista på tidigare stipendiater