Pågående: Förtroendevalda i civilsamhället

27 november 2019 kl. 12.00 – 31 december 2020, 12.00

Svenska folkskolans vänner och Förbundsarenan erbjuder förbundens styrelser och anställda en unik webbkurs om civilsamhället och dess betydelse.

Forskaren Ola Segnestam Larsson vid Ersta Sköndal Bräcke högskola (disputerade vid Åbo Akademi), föreläste på Styrelsedagarna 2019 och nu kan du ta del av föreläsningen i form av en webbkurs!

Webbkursen är tillgänlig på webben fram till slutet av 2020.

Innehåll: Ola fokuserar på strategiska frågor av central betydelse för valda och betalda ledare i civilsamhället, inklusive begrepp som särart, mervärde och ideologi. Är det viktigt för ideella organisationer att odla sitt annorlundaskap? Vilken är  förtroendevaldas ledarroll i civilsamhället? Webbkursen ger förtroendevalda och styrelser strategiska ledarskapsverktyg för att möta framtidens möjligheter och utmaningar.

Gör så här:
Ta del av kursen antingen i grupp (styrelsen, personalen eller alla tillsammans) eller enskilt. Filmen är 60 minuter lång och består av två delar (35 min + 25 min). I slutet av del 1 finns  reflektionsfrågor. Reservera gärna 60 minuter för filmen och ca 15–30 minuter efteråt för diskussion.

Du får en länk till webbkursen genom att anmäla dig (länken kommer i e-postbekräftelsen). 

Målgrupp: Förtroendevalda och anställda inom finlandssvenska föreningar och förbund.

Webbkursen är tillgänglig 2019–2020. Anmäl dig nu!

Anmälan


Plats
Nätet